Trimesterin raja häämöttää

Aloin tässä päivänä eräänä ihmetellä että mites nämä kolmannekset nyt sitten meneekään, ja vaikka kuinka ihmettelin, en oikein saanut siitä selkoa. Yritin ottaa keskusteluun mukaan miehen, mutta hän vain sekoitti päätäni. Huomenna minulla tulee täyteen ne maagiset 12 viikkoa, joka on siis 4 viikon kuukausimatematiikalla 3 kuukautta. Ja joka on siis kaikkien perusopuksien mukaan ensimmäinen kolmannes, tai ainakin se ”suuririskisin osa”.

Koska laskettu aika asetetaan niin, että viimeisten kuukautisten alkamispäivään lisätään 40 viikkoa (9kk ja 7 pv), tuon jako kolmanneksiin tarkoittaisi 13,3 viikkoa per kolmannes.

Lääketieteen tohtorismies Aydin Tekay sanoo että ensimmäinen kolmannes on ohi rv 14 jälkeen, ja kolmas kolmannes alkaa rv 28 jälkeen. Tuolla matematiikalla se meneekin kai sitten oikein. Kuitenkin puhutaan ensimmäisen kolmanneksen tarkoittavan raskautta vain viikkoihin 12 saakka, mutta tällöinhän kolmesta kolmanneksesta tulisi yhteensä 36 viikkoa. Täh!?

Sama se, löydän ne, terve vaan me ootetaan

Vaikkei tällä kaikella sinänsä ole väliä ja erilaisia etappeja tulee liimailtua kalenteriin tämän tästä, on varmaan moni asian kanssa ihmeissään. Pitäisikö tietää? Onko ihan idiootti kun ei ymmärrä? Minä en aiokaan ymmärtää. On ollut jo tarpeeksi hölmöläisten hommaa että elämä on yhtäkkiä muuttunut viikoiksi ja päiviksi. Ja sitäpaitsi minusta tuntuu että aika monelle suuria etappeja raskaudessa ovat eka neuvola, eka ultra, 12 viikkoa, mahan ilmestyminen näkyviin, sydänäänet, potkujen tuntuminen ja muut vastaavat. Ja onhan sekin tietysti yksi saavutus, että oppii  todella hyviä tekniikoita esim. salapiereskelyyn. Siitä voi olla joskus hyötyä!

Toivottavasti kaikki vastaavassa tilanteessa olevat – ja yllätyksekseni hurjan monet lukijat (kiitos siitä) – eivät myöskään stressaa numeroista. Minä en ole koskaan ollut niissä valtavan hyvä ja toivonkin että toukka perii isänsä matikanlahjat. Ja kärsivällisyyden. Ja pitkäpinnaisuuden. Ja tarkkuuden. Ja huomioimisen taidon. Ja hellyydenosoitustaidot. Ja herkkyyden. Ja ja ja.

Yksi Facebook-ystäväni oli laittanut statukseensa tämän seuraavan. Minä en niin välitä noista ”jos olet sitäjatätä niin kopioi statukseesi sitäjatätä” -kiertostatuksista, mutta tänne sen saattaa hyvinkin livauttaa illan matikkalorun lopetukseksi.

”Jos sinulla on mies, joka saa sinut nauramaan, jota voit kutsua parhaaksi ystäväksesi, jonka kanssa haluat vanheta, jonka tiedät aina olevan paikalla nostamassa sinua kun olet allapäin, on maailmasi ja josta olet kiitollinen joka yö ja päivä, kopioi ja liitä tämä [toimitus korjaa] blogiisi.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s