Ding ding ding, puoliväli.

Nyt on puolet takana ja edessä. 21. viikko alkoi tänään ja kun muistaa sen jännityksen mikä alussa oli jatkuvasti päässä, voi vain olla superonnellinen että on tänne asti turvallisesti ja ongelmitta päässyt. Kiitollisuuden aihe siis, jos jokin.

Pikkuhiljaa alkaa laantua se viikkojen+päivien tuijottamisen tarve ja jatkuva laskeminen: sitten kun. Rehellisesti sanottuna vasta nyt voi oikeastaan nauttia siitä että on raskaana ja kävellä selkä suorana. Tätä ennen se ei oikein ole ollut mahdollista, kun on ollut pelko että voi joutua luopumaan.

Niille, jotka ovat raskautensa alussa ei oikein voi millään antaa osaa tästä varmuudesta, vaikka kovasti haluaisikin. On jotenkin kamalaa ja mahtavaa samaan aikaan miten jokainen joutuu itse kärvistelemään nuo kriittiset viikot. Ja eihän tietenkään mikään ole vielä ohi, kaikkea voi tapahtua. Mutta nyt osaan jo olla iloisen optimistinen ja miettiä oikeasti lasta. En enää tunne kasvattavani sikiötä vaan kantavani pientä lasta. Olen oppinut aika paljon itsestäni ja saanut uusia prioriteetteja.

Kahden viikon sisällä Väiskin pitäisi jo kuulla minun höpöttelyni ja pari kuukauden sisällä alkaa olla 90% selviytymismahdollisuus jos syntyy ennen aikojaan. Mutta en minä enää noita etappeja oikein osaa odottaa. Nyt täytyy jo miettiä konkreettisempia asioita: nimeä, kummeja, tavaroita ja sellaista. Tykkään konkretiasta.

Tsemppiä vaan kaikille niille lukijoille jotka ovat vasta raskauden alkutaipaleella. Kuulisin mieluusti ajatuksianne kirjoittelustani ja josko siitä on yhtään voinut peilata tai hakea voimia. Tai jos olen jollain tavalla ärsyttänyt. En julkaise kommentteja jos niin pyydetään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s