Rahojen räknäystä

22+1 ja olen jo täyttänyt kaikki 154 päivän viranomaiskaavakkeet, eli Kela-paperit. Huh! Netissä tuo asiointipalvelun käyttö oli kyllä pienen jumppaamisen jälkeen aika yllättävän kätsyä ja tulotkin tiesivät oikein jostain kaivaa. Samalla lähti matkaan äitiyspakkauksen tilaus. Mutta sitten mies esitti pienen ja harmittomalta kuulostavan kysymyksen: Mitkähän mahtavat olla rouvan tulot ensi vuonna? Ja excel alkoi suhista.

Äitiysrahamatikka on moniulotteista

Minulla äitiysloma alkaa marraskuun lopussa ja äitiysrahakausi on 27.11.-2.4. jonka aikana saa eri suuruista äitiyspäivärahaa 56 ensimmäiseltä arkipäivältä kuin lopuilta 49 arkipäivältä. Jonka jälkeen  3.4. alkaa vanhempainrahakausi, josta 30 ensimmäistä arkipäivää saa erisuuruista vanhempainrahaa kuin 128 seuraavalta. Jonka jälkeen alkaa mahdollinen hoitovapaa, jolloin tuki on per kuukausi ja kaupunkikohtainen lisä on per kuukausi. Lisäksi minulla ei ole hajuakaan veroprosentista, eli täytyy yrittää laskea mahdollisimman tarkka vuositulo. Melko kovalla kädellä kyllä verotetaan – huomasin laskelmani lopuksi.

Kaivoin ensi vuoden kalenterista oman äitiyslomani kohdalle sattuvien kuukausien arkipäivien määrän ja laskin jokaiselle kuukaudelle erikseen tulot. Aikaavievää, mutta varsin helppoa matikkaa. Sekä helmi-, huhti-, että toukokuussa piti tietysti laskea tuloja kahden eri arkipäiväkorvauksen mukaan.  Ja kaiken tämän jälkeen minulle jäi epäselväksi ainoastaan miten kotihoidon tuki lasketaan kuukaudelle, jonka  8 ensimmäistä arkipäivää saan äitiyspäivärahaa. Phuuuuh! Mutta mies sai vastauksensa.

Muuta taloudellista suhinaa

Vakuutusasioissa tehty päätös, mutta vertailu on vielä julkaisukelvoton. Päädyimme Tapiolaan lähinnä hinnan, selkeän korvauspalvelusysteemin ja muiden vakuutusten/bonusten hintavaikutusten vuoksi. Lähdemme liikkeelle lapsi- ja kotivakuutuksella ja katsotaan tarpeen mukaan auton vakuutusta, mutta jossain vaiheessa saatan kilpailuttaa pankkitilit, kortit ja lainatkin. Kunhan pääsemme nykyvelvotteista eroon.

Joskin minua hämää se, että vakuutusmyyjän mielestä on ihan sama hyväksynkö hänen kesäkuun 30. päivä tekemänsä ehdotuksen, jolloin varausmaksun ja ensimmäisen vuoden vakuutusmaksun mukainen kausi päättyisi ensi kesänä – kuin jos haluankin kaudet alkamaan TASAN kolme kuukautta ennen laskettua aikaa. Miksi maksaisin tästä kesästä pennin latia? Hänen argumenttinsa oli että hintahan ei muutu, mutta ei nyt mikään Einstein tarvitse olla huomatakseen että siinä ei olisi järkeä. No, kai hän oli vain vähän saapas.

Huuto.net -rintamalla ei toistaiseksi uusia tuulia, odottelen kovasti postissa huutamaani unipesää. Voisin ehkä tavoistani poiketen laittaa siitä jossain vaiheessa kuvan. Se on niin lutuinen. En tosin lupaa mitään.

Kohti viikonloppua uusin univarustein

Ostin eilen Ikeasta pari uutta tyynyä ja nyt nukkuminen kyljellä on kivempaa. Univarusteluihin lisäsin myös miehen yöpöydälle tärkeän vessapaperirullan hylsyn. Sillä kun kuulemma voi kuunnella sykettä. Hylsyssä lukee ”Tuppuraisen kuunteluavustin” ja nyt voisin kyllä harkita sen testaamista ja sitä kautta luomivilmien maailmaan siirtymistä. Huomenna vielä noin 6 tiivistelmää kirjoittamastani aineistosta, noin 13 puhelua, pari tusinaa sähköpostia ja hommat sivuun jotta pääsee maalikauppaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s