Lisää kuljettimia

Tänään olisi edessä autokauppailua. Pitäisi saada Toukan kuljettamiseen sopiva menopeli. Isäntä haluaa että autolla ajaminen on elämys, minä kuljen mukana katsomassa mikä on elämyksen hintalappu. Eilen koeajettiin todella tilavan tuntuinen Passatin farmari ja sellainen on kai aika vahvoilla. Tänään lienee toisen saksalaisen, eli bemarin vuoro. Täytyyhän henkilökuljettimien lisäksi olla saksalainen ryhmäkuljetinkin, kai.

Taloudellistahan tuo autonvaihto ei ole millään tavalla. Lisää pääomarasitteita, lisää polttoaineen kulutusta, lisää kuluja ylipäätään. Mutta turvallisuuskin on kyllä tässä tapetilla. Auton pitää olla sellainen että sillä pääsee tarvittaessa esim. turvallisesti ohittamaan. Meillä ei ole toistaiseksi taas vähään aikaan mitään oikeaa tarvetta kahdelle autolle. Minusta vakuutukset ja muut käyttökustannukset kahdesta autosta vaativat muun kuin ”olis kiva” -tarpeen, vaikka myönnän kyllä että oli kivaa kun saattoi kahden auton vaiheessa mennä töistä suoraan minne vaan, ilman että piti tarkistaa tarvitseeko toinen autoa.

Tilaa kontissa, nenää hinnalle

Yksi tärkeistä valintakriteereistä auton suhteen on tavaratila. Passatissa sitä oli runsaasti. Vaunut menevät meillä kyllä tosi pieniksi, mutta pitäähän sitä tilaa olla myös ostoksille. Ja yksi sellainen aina minua ärsyttänyt asia on se, että varsinkin talvella auton takakontissa pyörii kaikenlaista johtoa, raappaa ja pulloa. Niille pitää olla oma paikkansa. Jossa esim. lasinpesunestepullo pysyy pystyssä. Sellainen osio on konteissa harvinainen. Eilen koeajetussa sellainen oli.

Hintalappukeskustelut ovat mielestäni varsin huvittavia. Eilen autokauppias yritti perustella hintaansa sellaisella koukulla että ”hän pitää hyvänä systeemiä jossa kerrotaan heti millaiseen hintaan ollaan valmiita menemään, eikä väännetä 200 euroa kerrallaan”. Tällä hänen mielestään molemmille reilulla systeemillä hän sitten ilmoitti että voi tiputtaa Passatin hintaa 900 euroa. Hah! Varsinainen huumoripläjäys koko äijä. Oli kuulemma varsinainen herkkupala tämä autoyksilö, jossa oli meidän kannaltamme monenlaisia puutteita.

Myyjät ovat muutenkin tosi mielenkiintoinen ryhmä. Minuun he suhtautuvat usein vähän välinpitämättömästi – tosin poikkeuksiakin on. Saa nähdä millaisiin vääntöihin tänään päästään. Olen tässä asiassa vähän friikki: pidän kauppojen vääntämisestä.

One thought on “Lisää kuljettimia

  1. Nämähän on just klassisia tilanteita autokaupassa. Meilläkin on ollut vähän samat puuhat viime aikoina, ja viimeksi mies sanoi ihan kiusallaan autokaupassa että kysykää vaimolta, hän on pomo 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s