Vauvatukasta unia – ja ehkä vähän burgerista

Viikkoja on jäljellä enää alle kahden käden sormille. Kuinkas tässä nyt näin on päässyt käymään? Tai siis no joo, laskettuun aikaan, mutta kuitenkin. Ryhdyin tässä 32. raskausviikon kynnyksellä kaivelemaan arvioita siitä millaisissa mitoissa tuo meidän ipanamme nyt voisi olla kun eri lähteet veikkailevat niin eri mittoja.

Vau.fi heittäisi tälle viikolle reilut 1700 grammaa ja Tekay:n käyrällä lapsi on jotain 1200 ja 2100 gramman välillä. Eli varmaan sellainen puolitoista kiloinen sambaaja. Olen tuntenut itseni parina viime iltana ja yönä aikalailla sambaamoksi. Liikkuminen on välillä sellaista, että seisoma-asennossa potkut juilivat ikävästi. Aamuisin meillä on ollut rauhallisempia tökstöks-keskusteluja.

Mittamietteiden lisäksi olen pohtinut kovasti sitä, miten paljon tulokkaalla mahtaa olla tukkaa päässään. Näen nimittäin nyt jatkuvasti unta sellaisesta sylissäni tuhisevasta pörröpäästä. Siis vauvasta jolla on ihan valtavasti nukkatukkaa. Vielä kertaakaan en ole unessa nähnyt kasvoja. Hassua. Itselläni oli syntymähetkellä täysin musta tukka. Sitä on tupsun verran tallessa vauvakirjani välissä. Ja olin lapsena täysin pellavapäinen, aivan kuten miehenikin. Se oli varmaan isältäni peritty aloituspaketti. Vuosia myöhemmin se sitten tuli takaisin juurikasvun muodossa – ja ehkä vähän ylitsevuotavan laaja-alaisina kulmakarvoina.

Isiä meillä molemmilla on kova ikävä. Vielä ainakin sata miljoonaa päivää. Tai siis 3 + tämän illan rippeet. Mutta ihan liian kauan siihen kun ollaan taas kaik yhes koos. Onneksi tänään on luvassa ihanaa höpöseuraa ruuan merkeissä. Yritän jo psyykata itseäni iltaa varten: ”en valitse listalta burgeria vaan salaatin”, ”tai ehkä sen wokin, muttei ainakaan sandwichia”. Voin sitten myöhemmin ehkä paljastaa kui kävi.

Mainokset

3 thoughts on “Vauvatukasta unia – ja ehkä vähän burgerista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s