Alle viiskybänen jumppaaja

Tänään on 33 viikkoa täynnä ja laskettuun aikaan alle 50 päivää. Eilisestä alkaen tunne tuon luvun viisikymmentä suhteen on erilainen. Tunnen itseni nimittäin vähintään viisikymppiseksi. Ketään yli viisikymppistä parjaamatta – ofcoos. On nimittäin alkanut sellainen selkäkipu, joka tekee jo Ahtisaarimaisesta kävelystäni ++koomista (neuvolakortista omaksuttu merkintätekniikka toimii tässä). Veikkaan että kyseessä on liitoskipu tai sitten rasitus joka vain yksinkertaisesti johtuu asennon muuttumisesta. Hyvin alhaalla alaselässä, jopa lantiossa vihloo ja pistää.

Olen lukenut että raskauden aikaisia selkäkipuja on kahta tyyppiä: alaselkäkipua, joka on yleensä kokijalleen jo entuudestaan tuttu ilmiö ja sitten tämä minun versioni, jota kaiketi takalantion kivuksi kutsutaan. Osasyyllisiä ovat heikot vatsa- ja selkälihakset, huono ergonomia, paino jne., mutta muuten näiden kipujen syytä tai varsinkaan niihin pätevää hoitoa ei kai oikein tiedetä.

Jumppapalloilua ja egologista verkko-ostamista

Yritimme eilen ottaa käyttöön pitkään varastossa olleen jumppapallon, mutta eihän meillä tietenkään ollut tallessa sen pumppua. Tai laturia, niinkuin minä asiantuntevasti homman ilmaisin. Piti siis turvautua lankkutyyppisen lihasharjoitteluun ja venyttelyyn ja se vähän helpottikin. Toisena hoitomuotona olen tänään etänä ja pistän kuitteja järjestykseen. Kotona voi keksiä paljon monipuolisempia työskentelyasentoja ja olla vaikka pyjamahousuissa koko päivän. Päätös oli tosi hyvä sillä nyt mahassani on joku tyyppi, joka on omaksunut jumppaamisen filosofian kovinkin tarmokkaasti. Jalka tai jokin yhtä terävä ruumiinosa matkusti juuri navan vasemmalta reunalta korkeassa kaaressa vatsan oikeaan reunaan.  Se tuntuu siltä kuin liukas tennispallo viistäisi vatsanahkaa sisältäpäin.

Iltapäivällä pitäisi lähteä tutustumaan Kättärin jumppaan eli Haikaranpesän ekaan valmennukseen, jossa käydään läpi synnytystä. Siihen pitää kai kohta valmistautua myös pakkaamalla jotain valmiiksi laukkuun. No, jos ensin tilailisi loppuja roinia Amazonista. Huomasin että esim. Aventin tuttipullo/tuttipakkaus on yli puolet halvempi kuin Suomessa, ja jos…kröhöm…kun tilaan tarpeeksi roinaa, saan kuljetuksen maksutta. Onneksi joulu on tulossa ja leluissakin säästää kivasti kun tilailee maailmalta. Sinänsä harmi suomalaisen verkkokaupan näkökulmasta, mutta oma napa ensin. Tilaan myös Sangenicin vaipparoskikseen super-ekologisia kakkapussikasetteja puoleen hintaan. Siihen kun lätkäistään päälle kuljetuksen hiilijalanjälki, olen varsinainen Tshernobyl. Egoisti ennen ekoistia tällä kertaa.

Laskin muuten aivan itse eilen että 63 tai 64 päivän kuluttua kaiken tämän painon raahaaminen pitäisi viimeistään helpottaa tai ainakin olla helpottamassa. Olisi muuten aika siistiä jos toukka syntyisi 11.1.11. Olisi kummeillekin helppo muistaa. Tsihihii! Raukat eivät vielä arvaakaan millaisen härvelin saavat elämäänsä, jos hommaan suostuvat. Ihanan härvelin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s