Haikaranpesän valmennus – part 1

Täytyy heti vetää yhteen kokemukset Haikaranpesän synnytysvalmennuksesta: oikein hyvä. Oikein miellyttävä paikka, oikein hyvä kätilö ja hyvä sisältö. Koska edessä on vielä henkilökohtainen synnytyskeskustelu, ihmiset eivät kysyneet tai kommentoineet paljoakaan – sen voi tehdä sitten pienemmällä foorumilla. Se on toisaalta myös oikein tyypillistä meille suomalaisille.

Nyt olen paljon varmempi ajatuksistani esim. kivunlievitykseen liittyen, enkä aio hötkyillä puudutusten kanssa. Ensin kokeillaan kaikki muut keinot hieronnoista mahdollisiin kylpyihin ja akvarakkuloista ilokaasuun. Näitä kahta jälkimmäistä sai myös testata valmennuksessa. Meidän perheen testausinto oli sataprosenttista muihin verrattuna. Minulle laitettiin niskaan akvarakkula ja isäntä vetäisi ilokaasuolot. Ja kyllä, se rakkula toimii. Toinen puoli hartioista tuntui vastahierotulta, toinen tutun jäykältä. Ja kaikki tämä pienen pistelytunteen hinnalla.

Isukkikin sai selvästi varmuutta synnytyksen kulusta kaikkine vaiheineen ja ymmärsi heti tärkeimmän: hänen tehtävänään on ainakin hieroa. 🙂 Voisiko tätä ymmärrystä soveltaa laajemminkin?

Yhden pariskunnan kanssa joutuvat kätilöt vielä koville. Niin yksityiskohtaisia olivat isännän kysymykset. Hän pohdiskeli esim. d-vitamiinilisän ja k-vitamiinipistoksen sisältämiä lisäaineita. Joku se jaksaa kantaa murhetta kaikenlaisista asioista. Minä olen sitä mieltä että minun on ihan turha googleviisauteni kanssa mennä arvuuttelemaan ammatillisia yksityiskohtia. Joudun jokatapauksessa kaikissa kriittisissä asioissa turvautumaan toisten ammattitaitoon, enkä voi valita esim. hätäsektiossa millä veitsellä minut avataan.

Ensi viikon kakkososaa odotellessa. Synnytyksen suhteen on nyt – jos mahdollista – entistäkin levollisempi mieli.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s