Sunnuntaiaatoksia

Tulin tänään ajatelleeksi. Ajattelu on aika kivaa ja rentouttavaa puuhaa. Mietin sitä, miksi toiset ihmiset perustavat perheen tai haluavat viettää jonkun toisen ihmisen kanssa elämänsä, ja toiset eivät halua sitoa itseänsä mihinkään. Kaikille tulee varmaan myös vaiheita, jolloin omia päätöksiä tarkastellaan jäkeenpäin. Minä olen ainakin tähän asti varsin tyytyväinen omiin päätöksiini – niihin suuriin.

Kadu mieluummin että lähdit, kuin että jäit

Voisin kiteyttää oman wisdomini tuohon otsikkoon. Jos ajattelen parisuhteita joissa ihmiset eivät ole onnellisia, on mielestäni parempi katua siitä lähtemistä  kuin jäämistä jälkeenpäin. Lähteminen sattuu kipeästi, mutta usein lyhyemmän aikaa kuin jääminen. Onnettomaan elämään jääminen sattuu vähän kokoajan.

Lähteminen voidaan tulkita sitoutumiskammoksi. Luulen kuitenkin, että varsinaisia kammoisia on vähän. Sen sijaan niitä, jotka eivät uskalla katua lähtemistä jäämisen sijaan on kymmeniä prosentteja esim. avioerotilastojen osapuolista.

Sama koskee perheen perustamista. Jos siihen ei ole valmis, satuttaa lähdöllään varmasti kovasti toista. Mutta jos tilanteeseen jää vaikkei haluaisi, satuttaa pitkällä tähtäimellä kaikkia osapuolia. Ja miksi satuttaisi itseään, sitä ainoaa jonka elämään voi oikeasti vaikuttaa?

Filosofiani toimii elämän suurten kysymysten osalta myös pienemmissä: matkustamisessa, ulkoilemaan lähtemisessä, laihduttamisessa, karkkilakossa, alkoholismissa. On mielestäni parempi lähteä matkalle ja pettyä, kun miettiä miksi ei koskaan tehnyt sitä tai millaista se olisi ollut.

Lapsen saamisen suhteen homma toimii myös toisin päin. Minä kadun siinäkin mieluummin hommaan lähtemistä, kuin jäämistä ilman. Enkä usko katuvani. Yritän muistaa tämän päivinä jolloin tekee mieli repiä tukkaa päästä, kun koko maailma on minua vastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s