Vauvavuosi alkakoon

Eilen kahdentoista aikaan skoolattiin rosesamppanjalla päättyneelle toukan vuodelle. Tästä vuodesta tuleekin sitten meidän perheen vauvavuosi, kunhan vauva saadaan ulos. Enää ei tarvitse jännittää sitä että ipana olisi luokkansa nuorin, vika joka saa ajokortin ja kokee kaikki muutkin ikäsidonnaiset jutut.

Käytiin me isukin kanssa vähän rakettiloita ulkonakin katsomassa, mutta kylläpä oli vaikeaa kävellä. Ihan kuin alakerrassa olisi ollut joku terä. Auts! Naurettiin kavutessamme kehä ykkösen ylittävälle sillalle, että kylläpäs siinä tuli vastaan rankka nousu. Tuli myös mieleen etten muista millaista on juosta, täytyy kokeilla heti tässä kuussa.

Lantiotuntemukset

Vatsan alla on tuntemukset lisääntyneet melkoisesti. Ilmaa kertyy taas samalla tavalla kuin alkuraskaudessa. Nyt sen liikkuminen vain tekee ihan eri tavalla kipeää. Ai! Myös pientä tyhjentymisen tarvetta on ollut havaittavissa, mitä jotkut pitävät lähestyvän synnytyksen merkkinä. Olisihan se toisaalta ihan kiva tyhjennellä vatsa kunnolla, ettei tarvitsisi synnyttää lapsen lisäksi esim. kulhollista guacamolea ja nachoja. Ihana mielikuva!

Ajan myötä kipu – jota ei aina kivuksi voi sanoakaan – on siirtynyt nivusissa aina vaan alemmas ja keskemmälle. Aikoinaan liitoskivut alkoivat minulla niin, että niitä tuntui vaan oikealla, nyt vasen juilii enemmän. Lattiatyynyltä nouseminen tai kääntyminen öisin on kuitenkin edelleen vaikeampaa niin, että yrittää työskennellä oikealla reisiosastolla. Ja sukka sujahtaa paljon ”helpommin” vasempaan kuin oikeaan jalkaan.

Verkkoshoppailua

Eilinen oli todellinen energialow. En jaksanut juuri mitään. Shoppailin päivällä vähän verkossa ja vaikka oli jo päättänyt toisin, ostin sittenkin kunnon hoitolaukun (lastenhuone.fi:stä, joka on sittemmin kaatunut). Ostin Samsoniten mallin joka toimii myöhemmin minulla ns. viikonloppukassina, koska nykyiset putkikassit ovat vähän repsahtaneet käytössä. Satellite-kuosi ei ole kivoin mahdollinen, mutta alekorista ei aina voi valita.

Ostin myös Tuppuraisen huoneeseen kivoja seinätarroja. Niitä en vielä voi julkaista, koska saattavat kuiskia salaisuuksia. Toisaalla minulle kävi hyvin perinteisesti. Katselin Netanttilassa alejuttuja ja laitoin jo jotain ostoskoriinkin. Mutta meni hermot. Verkkokauppa toimii todella usein surkeasti ja niin se teki taas. Jätin ostokset väliin.

Käytettävyys on oikeasti tosi harvassa kaupassa kohdallaan ja se ärsyttää kovasti. Minun kohdallani se tarkoittaa usein ostamatta jättämistä. Täytynee laittaa Anttilalle palautetta. Taas.

Lunta tulvillaan, on raikas talvisää. Lumen tulolle ei näy loppua ja sen huntu ulottuu kohta mm. keittiön ikkunan alareunaan. Saa nähdä millaisia ovat ipanamme lapsuuden talvet. Minä en ainakaan tästä lumesta valita, ennen kun yritän suunnata sekaan vaunujen kanssa. 🙂

Mainokset

4 thoughts on “Vauvavuosi alkakoon

  1. Sun posteja on kyllä aina mukava lukea. Kirjoitustyylisi on jotenkin ihanan helppoa ja letkeää luettavaa.

    Mun mielestä toi kuosi on kivan energinen ja samanlaista tuskin samalta istumalta tulee heti vastaan. 🙂

  2. Nythän on niin, että sun kuuluu päivittää tätä tai Naamakirjaa päivittäin, jollet synnytä. Tai oikeestaan silti. Muuten täällä saattaa räjähtää uteliaisuudesta pää, ja se olis kuitenkin aika inha menettää, vaikka onkin vähän reikäinen välillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s