Kakkatykki täytti viikon

Pienokainen on nyt saavuttanut viikon iän ja tänään odottelemme neuvolan tätiä kotiin katsomaan miten olemme pärjänneet. Sairaalassa lapsen paino laski yli 10% ja siitä asti on tehty hartiavoimin töitä syömisen sujumiseksi. Maitoa on nyt alkanut tulla enemmän kuin on tarvetta ja tuntuu että ollaan menossa kovaa vauhtia sujuvan imetyksen suuntaan. Viime yö oli jo ihan loistava. Herätys kolmelta, lapsi rinnalle, vaihto ja hiljainen lopetus. Uusi herätys kuudelta, pienet nokoset ja hiljainen imetys ennen seitsemää. Ja isi sai nukkua lähes putkeen. Vähäks olen ylpeä meidän peipposesta!!

Olisi niin paljon kirjoitettavaa, mutta en jaksa oikein keskittyä asioiden järjestelemiseen järkeviksi kokonaisuuksiksi. Pitäisi kirjailla muistiin synnytysjuttuja, sen jälkeisiä juttuja ja  kotona olon aikaisia tunnelmia. Sain varattua jo ristiäisetkin helmikuun 19. päivälle, joten sen suhteen ei tarvitse enää tehdä muuta kuin silittää mekko, hankkia leipomosta evästä ja shopata itellekin jotain uutta päällepantavaa. (Jei!!)

Rähmäripsi, tahmatassu

Oikea silmä on alkanut rähmiä reippaasti ja sitä on puhdisteltu aktiivisesti. Täytyy pitää ahkeraan tumppuja ja katsoa ettei rävähdä ärhäkkään punaiseksi. Reipas tankkausvaihe aiheuttaa myös vähän itkuja, kun kokoajan pitäisi saada syötävää, mutta ne onneksi ajoittuvat päivään. Olen rauhoitellut imetyksen damageja rintakumeilla ja välillä ne on imetyksen jälkeen ihan täynnä maitoa. Sitä siis tulee välillä suihkuamalla. Maitoa myös roiskuu rapatessa joka paikkaan ja kyllä se tahmaakin. Odotan kovasti että päästään kylvettämään Tuppuraista. Napatynkä on kokonaan irronnut ja sen peruskivikin alkaa olla aika siisti. Kakkaa tulee säännöllisesti ja sen saattoäänetkin ovat tuntuvia.

Kylvettämisestä tulee todennäköisesti kivaa puuhaa, koska pyllypyykkikin on nautinnollista. Eilen käytiin sitä varten ammeenhakureissulla. Tungin lapselle ihan liikaa päälle, mutta tulipa opittua. Ikeasta jäi siis Tuppuraiselle ensimielikuvaksi kova hiki.

Nyt tuo pieni peipponen alkaa heräillä ja pitänee tsekata mitä vaippa pitää sisällään. Silmäkin kaipaa taas puhdistavaa kosketusta. Täytyypä ottaa ”kynä käteen” taas pian uudestaan, että tulee pantua muistiin kaikki tunteet ja tapahtumat.

Mainokset

4 thoughts on “Kakkatykki täytti viikon

  1. Kiva kun ehdit päivitellä kuulumisia! 🙂 Onko teillä jo nimi mietittynä ristiäisiä varten? Meillä eräät sukulaiset päättivät vauvan nimen vasta papin saavuttua, kun eivät osanneet päättää. 😀 Oliko teillä nimi valmiina jo odotusaikana ja muuttuiko vauvan syntymän jälkeen?

    Voihan rintakumit ja napatyngät, niitä itsekin odotellessa. 😀

    • Meillä on periaatteessa ollut tytön ja pojan etunimi valmiina jo pitkään, mutta vielä mietitään sopisiko joku muu nimi paremmin. Ja toiset nimet on vielä valitsematta. Mutta kyllä tässä jo yksi satsi pyörii puheissa enemmän kuin toiset. 🙂 Tuo vauva kun ei oikein vielä minusta näytä Pirkolta eikä Liisalta, vaan sille sopii mikä tahansa nimi. Oikeastaan parhaiten ne tekonimet: toukka, tuppurainen ja väiski.

  2. Mun mielestä ihanimpia juttuja blogimaailmassa on postit vauva-arjesta. 🙂 Niitä siis odotellessa, toki on ymmärrettävissä, ettei sitä aikaa ole aina postailuun, kun pikkuinen on menossa mukana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s