Raskaus sinetöity

”Tämä raskaus on sitten tällä sinetöity” sanoi lääkäri, kun hormonauttikierukan laiton lopetti. Jälkitarkastus oli helppo ja nopea häppeninki, hemoglobiini ja verenpaine taas ihan priimaluokkaa, eikä pissaankaan ilmestynyt mitään häiriöitä. Nyt olen sitten taas terveydellisesti omillani, eikä kukaan ole enää kiinnostunut siitä miten minä voin fyysisesti.

10,7 kiloa on pudonnut sitten synnytyksen, mutta vielä on matkaa sekä lähtöpainoon että siihen minun oikeaan painooni joka on reeeeiiippahasti alle kaikkien näiden lukujen. Ei muuta kun ipana vaunuihin ja kävellen jok’ikiseen paikkaan, nyt kun pakkasetkin katosivat. Tänään en sitä tee, koska isi on etätöissä ja saan vähän luvalla puuhailla muita juttuja. Tilasin mm. tyylilleni epäuskollisesti jo netistä kiitoskortteja ristiäisväelle (hääkuvia en ole ehtinyt tilaamaan sitten kesän 2008 ja niissä kiitoskorteissakin taisi vierähtää melkoinen tovi).

Sinetöidään samppakaljalla

Päätin lääkäristä kauppaan ajaessani, että täytyyhän tätä äitiysneuvolataipaaleeni päättymistä ensimmäisen lapsen osalta klousata vähän virallisemminkin ja tällä sujuvalla tekosyyllä ostin pikkuriikkisen pullon samppanjaa. Ja sushia lounaaksi. Toivotaan että tänään tyttö viihtyisi jonkin aikaa aloillaan, niin äiti ja isi voi ottaa lasilliset. On muuten ollut monena iltana aika kitinäinen. Mutta tajusin eilen suurentaa iltakuuden jälkeisiä maitoannoksia ja heti oli tyllerö tyytyväinen.

Jotenkin vaikeaa tuota maidon määrää optimoida, kun toinen itse lopettelee syötyään sekä tissiä että esim. 60 milliä korviketta. Kohta alkaa kuitenkin kitinä. Ja kun sitten testimielessä annoin desin, ei kitinää tullut, tuli uni. Ah! Varsin iso Ah! siksi että olin yksin kotona eikä olisi ollut mahkuja vaihdella syliä.

Hormonautti

Se olen minä. Nyt siis testataan mitä nämä Mirena -merkkisen depotläkevalmisteen, eli hormonikierukan oireet ovat. Tuleeko minusta lahna* vai ei? Kas siinäpä tutkailun paikka. Oireena on todennäköisesti tiputtelua. Lääkärin mukaan parista viikosta pariin kuukauteen, riippuen tyypistä. Muita oireita on potilasohjeeseen listattu paljonkin, tässä seurattavaksi ne joita saa noin 1-10 sadasta.

  • laajentuneet munarakkulat (onneksi ei silmämunarakkulat, heh heh – tosi hyvä juttu)
  • psyykkiset häiriöt (masennus, hermostuneisuus, libidon väheneminen [*lahnahomma])
  • päänsärky (mulla ei ikinä särje pää)
  • vatsakipu, pahoinvointi
  • akne
  • selkäkipu (have that already, I have a baby!)
  • lantion alueen kipu, kuukautiskipu, valkovuoto, vulvovaginiitti (kuulostaa ihan vulkaaniselta oireelta)
  • rintojen arkuus, kipu
  • hormonikierukan poistuminen (oire?)
  • painonnousu

Jepjep. Täytyypä tarkkailla vaakaa, päätä, rintoja, ihoa, vuotoja ja mielialaa. Huumoria potilasohjeesta voi myös hakea: ”Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita”. Thank god, sisäisille olosuhteilleni ei siis ole määritelty optimaalista tilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s