Ljääkärissä

Kahden kuukauden ikä ja neuvolalääkärin tarkastus: hieno kasvu ja kaikki kunnossa. Lapsukainen painelee +1-käyrällä viisi ja puolikiloisena ja lähes 60-senttisenä. En olisi veikannut noin paljoa, mutta kyllä tuo tyttö on syönytkin. Isi kutsui häntä ystävällisesti tekstarissaan ”potraksi pojaksi”. Vähän tuli taas harmistus, kun piti alasti vaakakuppiin mennä makaamaan, ja protestina tytsi lurauttikin sinne oikein kunnon pissat. Oli niskaa myöten märkä. Mutta makeanmakuinen ensimmäinen rokote oli nannaa, ai että! Sen antanut opiskelijatyttö oli ihan haltioissaan kun tyttö hymyili hänelle. Oli vissiin Kanadasta, puhuttiin hänen vuokseen englantia ja meinasi loppua vauva-aiheinen sanavarastoni ihan kesken.

Lääkäri antoi ohjeita vauvahierontaan ja kehotti hieromaan ja jumppaamaan raajoja aktiivisesti, jotta kävelemiselle ja hyvälle liikkumiselle olisi parhaat edellytykset. Tai siis jedjelljytjyksjet, nääs Olga oli hän.  Käytiin läpi päivärytmi, äidin fiilikset (taas), pää, nivelet, sisäelimet, silmät ja kaikki värkit. Vähän harmitti kun pisti kylmän stetoskoopin lapsen rinnalle. Siitä tuli meteliä.

Tarkastuksen jälkeen naukkailtiin vähän maitoa hoitohuoneessa ja suunnattiin kohti Prismaa ja vielä lopuksi postiin. Kävellen mentiin kaikki välit ja nyt äidin nivuset huutavat hoosiannaa. Huomenna täytyy kävellä vähemmän. Eikä se olisi niin rankkaakaan, mutta kadut on aivan jäässä. Henkikulta on siellä vaarassa.

Huomenna taidetaan mennä käymään Papalla. Tilasin Ifolorista pari kehykseen tulostettua kuvasarjaa ja sellainen täytynee viedä. Tulivat muuten kiitoskorttien kanssa nopeasti, yhdessä päivässä.  Illalla pääsenkin naisten päivän kunniaksi tuhrimaan kakkuja Confetin kurssille. Saa nähdä hurahdanko leipomiseen. Mutta tänään me tytöt rentoillaan. Kunhan tuo toinen herää. On nukkunut jo kaksi tuntia ulkovermeissään tuolla äidin ja isin sängyssä. Ihan pitää välillä käydä varmistamassa, ettei ole muuttanut kotoa, kun on niin rauhallista.

Mainokset

2 thoughts on “Ljääkärissä

  1. 🙂 mua alkoi hymyilyttää tuo kommentti: ”…muuttanut kotoa, kun on niin rauhallista.” Teidän pikkusesta vaan tulee kuukausi kuukaudelta isompi neiti!

    Tuo kehyskuva on kyllä hauskan näköinen! Lahjaideaksi tosi kiva.

    • Tässä vaiheessa ryhtyy äiti jo valmistautumaan hiljaisiin vuosiin kaksin isin kanssa, kun perhoset lentää pesästä. 🙂 Suosittelen noita kuvia. Oli laadukkaampi kuin mitä osasin odottaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s