Sick and tired of being sick and tired

Äiti on vähän väsynyt ja se johtuu ainoastaan tästä keljusta kuumetaudista. On ehkä syytä epäillä jotain keuhkoamisvälineiden tulehdusta, tai ainakin kurkunpään, koska koko tuutti on niin turpean tuntuinen. Kuumetta nostelin tiistaina lähes kolmeysiin, sen jälkeen kerran korkealle (en jaksanut mitata) ja nyt jatkuvaa 37 pinnassa oloa. Se on puuduttavaa se. Aivot tekee töitä ja olisi kova hinku esim. siivota, mutta pää on niin tohmeloinen ettei mihinkään kannata ryhtyä. Ja sitten vielä tämä jatkuva hiki. Järkkyä – ihan kuin olisi raskaana. Mikä ei sinänsä ollut yhtään järkkyä.

Lapsikin on hikoillut parina aamuna. Olen yrittänyt tarkkailla lämpötilaa, muttei tunnu kuumeiselta. Yhtäkkiä on vain ilmestyneet pään jäljiltä harmaaseen lakanaan märät läntit aamuisin ja välillä päiväunilla. Taidan olla vain liian kuumaa seuraa, ja onhan ilmatkin lämmenneet tosi paljon verrattuna talvisäihin. Tyttö on muutenkin aika lämminverinen.

Ihmeellinen ikävä

Äsken puin pirpanalle päälle ja lähtivät isin kanssa mummille tapaamaan isin serkkuja. Minä jäin sairastamaan kuuman mehun ja blogin äärelle. Ja heti tuli ihan kamala ikävä. On se muuten kumma juttu. Monet kerrat normaalissa arjessa on niin helpottunut kun saa välillä ojennettua väkkäröivän, kiljuvan, hiljaisen tai puoliunisen töhvöläisen toisen syliin. Mutta hetken päästä tulee jo pakottava tarve katsoa, koskea ja haistella. On niin vahva liima. Ja kun toinen lähtee kokonaan pois kotoa ilman äitiä, ajattelen heti mielessäni että miten saisin tämän ”väliajan” kulumaan nopeasti. Vaikka oikeasti nyt pitäisi vaan hengitellä omaa ilmaa.

No nyt kipeänä ollessa on vaan parempi olla vähän etäämmällä. Äidinvaistoilu kuluttaa energiaa. Vaikka tänään ”nukuinkin” yhteentoista, en voinut olla kuuntelematta mitä täällä olohuoneessa sillä aikaa tapahtui. Ja puuduttavaahan tämä makaaminen on. Olisi niin ihanaa pestä ikkunoita ja lattioita, siivota vaatekaappeja, laittaa pyykkejä ja tehdä loppuun tuo 1000-palainen palapeli, joka on ollut kesken jo monta viikkoa. Ehkä sitä kipeänäkin voisi palapeliä koota. Hmm…jos nyt kuitenkin menisin ensin pitkään suihkuun, kaikkia vedensäästönormeja vastustellen. Kun ole lotrannut oikein kunnolla, tuntuu varmaan tämä oma rauha ja lukemattomat aikakauslehdet aika vastustamattomalta yhdistelmältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s