Korvalääkärillä

Ensimmäinen virallinen kuume sairastettu (rokotuksen jälkeistä ei lasketa). Se nousi perjantai-iltana ja oli otsa-/korvakuumemittarin mukaan 35 astetta. Jessus muuten mitä kuraa nuo laitteet. Oikeasti lämpö oli varmaan siinä 38,5 kieppeillä. Panadolin avulla rauhoituttiin lopullisesti unille puolenyön jälkeen ja yö sujuikin sitten oikein mukavasti. Aamulla lämpöä oli vielä ja iso märkä läntti harmaassa lakanassa, äidin tyynyn vieressä. Pikkuprinsessa söi aamumaidon ja nukkui sen jälkeen vielä yli kaksi tuntia.

Oli edellisenä päivänä nukkunut tosi vähän, syönyt tosi huonosti ja kiukutellut kuin pieni ampiainen aina ennen uniaikaa. Selkeitä merkkejä oli siis ollut ilmassa. Varasin ajan Pikkujättiin, koska halusin varmistaa että korvissa ei ole mitään. Sain ajan iltapäiväksi ja kurvasimme lääkäriin jo selkeästi virkeämmän tytön kanssa. Lääkäri oli oikein kiva, äidin ja isin mielestä.

Voi surku sitä parkua kun äidin piti pidellä käsiä ja päätä, jotta lääkäri saisi näköyhteyden tärykalvolle. Ja vielä sattui niin ikävästi että vaikkuakin oli tiellä, jota jouduttiin sitten putsaamaan. On muuten aika kamala tunne, kun joutuu ekan kerran puristamaan rimpuilevaa lasta kovaa – niin kovaa että tuntuu siltä että satuttaa. Mutta onneksi vauvan muisti on lyhyt ja heti kun otteeni hellitti, itku loppui.

”Tärykalvot ovat kirkkaat ja hyvässä asennossa”, sanoi lääkäri. Jes! Nielu puhdas eikä muitakaan merkkejä infektiosta. Pirpana oli siis saanut isiä vaivanneen lentsun ja sanoi sille hyvästit yhdessä päivässä kuumeilemalla. Helpolla siis selvittiin. Ja ihan mielelläni maksoin vähän yli 80 euroa mielenrauhasta (ja onhan meillä toki vakuutus). Nyt niitä korvia ei toistaiseksi tarvitse miettiä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s