Vahvuus- ja heikkoushaaste á la Elma

Elma With arms wide openista heitti haasteen ja tässäpä siitä asiaa ja viertä. On siis kerrottava kolme vahvuutta sekä yksi kehityskohde äitinä. Nannaa! Tällaisista haasteista on ihan oikeasti hyötyä äitiysitsetunnolle, vähän niinkuin työelämässä siitä kun listataan asioita, joita osataan. Eikös cv:nkin päivittämisestä tule aina sellainen ihanan kokenut ja osaava olo?

Noniiiiin! Ja sitten se meinaa heti iskeä. Itsekritiikki. Mutta potkastaan sitä ahteriin ja aletaan kehumaan.

1. Olen erinomainen äiti, koska olen varma. En vaivu hysteriaan, epätoivoon tai passiiviin vaan ajattelen ja toimin. Pysyn rauhallisena ja tiedän että lapsi luottaa että äiti tietää mihin suuntaan mennään. Jos esim. ollaan vaippaa vaihtamassa ja tekisi mieli leikkiä, homma hoituu vaipanvaihdon ehdoilla eikä siinä ruveta arpomaan että ”Ollaanko hoitopöydällä nyt kaksi vai kaksikymmentä minuuttia. Kun meidän Erkki halusi vetää nallea narusta”

2. Olen erinomainen äiti, koska osaan ottaa rennosti. Ei ole vaarallista jos pyykkiä on vähän sallittua enemmän tai tiskit seisovat koko päivän koneessa – tai tiskipöydällä pesemättöminä. Eikä ole niin nökönuukaa onko lapsi syönyt just eilen sitä samaa lohipilttiä, tai jos se syö sitä nelikuisten kasvismössöä vieläkin satunnaisesti, kunhan voi hyvin. Eikä se nyt haittaa jos unillekaan ei päästä ihan sillä sekunnilla kuin kaikki ne kirjat sanoo, joissa korostetaan lapsen rytmiä. Kunhan lapsi on iloinen ja voi hyvin.

3. Olen erinomainen äiti, koska en ole pelkästään äiti. Pidän omasta elämästäni, aikuisten jutuista, töistä, kodin sisustamisesta, tyhjänpäiväisestä hillumisesta kaupoissa, nettisurffailusta, palapeleistä, viinin juomisesta (Elma!!!), vieraiden viihdyttämisestä, kokkaamisesta ja matkustamisesta. Enkä luovu niistä. Mutten koskaan anna lapsen tuntea itseään hylätyksi tai huomiotta jääneeksi. Priorisoinnin ei tarvitse tarkoittaa asioiden jättämistä kokonaan pois.

Ja sitten se kehityskohde. Tosi vaikeeta löytää mitään, kun peilistä katsoo nyt niin täydellinen äiti. Hmm. No okei, ehkä mä voisin VÄHÄN enemmän aktivoitua lapsen sosiaalisuuden lisäämisessä. En ole viitsinyt mennä mammakerhoihin, kun tuntuu että tuo nakero viihtyy parhaiten kotona, puistossa, Mummolassa, Prismassa, rattaissa ympäri kaupunkia ja kahviloissa. Muskariin ja vauvauintiin on jo menty, mutta täytynee etsiä uuden kodin lähettyviltä uusia sosiaalisia aktivitteetteja.

Ei mulla ole mitään niitä vastaan, mutta on noita vauvoja lähipiirissäkin vertailtavana ja jotenkin siellä pyörii vaan ne samat ”kenellä on millainenkin Popin haalari ja mistä nettikaupasta se on ostettu” -keskustelut.

Aiiinjajuu. Haastetta eteenpäin. Otettaiskos vaikka ihan omasta blogilistasta arpomalla:

Sinne meni.

2 thoughts on “Vahvuus- ja heikkoushaaste á la Elma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s