Ensimmäinen ensilumi

Rakas ipanaiseni,

nukut juuri päikkäreitä valkoisessa talvimaisemassa kotipihalla. Eilen sinne satoi ensimmäinen ensilumesi, jota et nähnyt koska olit koisimassa. Herättyäsi lähdettiin käymään läheisessä M-kaupassa ostoksilla ja sait vähän ihmetellä tuota valkoista hommelia. Illat ovat niin pimeitä, ettei ikkunoista näe muuta kuin oman naaman, mutta sekös sinusta on vasta hauskaa. Äiti siivosi kodin vihdoin tosi hyvin remontin jälkeen, joten nyt on kiva koristella paikkoja. Täytyy varmaankin asennella vähän ulkovaloja ja laitella tonttuja ikkunoihin.

Oltiin remontin aikana yksi päivä evakossa Papalla. Sinä olit ihan Papan tyttö, eikä äidin syli meinannut kelvata ollenkaan. Katselitte ikkunassa imukupilla roikkuvia punaisia tonttuja ja ne kiinnostivat sinua ihan kamalasti.

Melkein vuosi paketissa

Täytit eilen, ensilumen saapuessa, 11 kuukautta ja kohta jo juhlitaan ensimmäistä elinvuottasi kakuin ja ilmapalloin. Äiti on jo suunnitellut tekevänsä ainakin juustokakkua. Se on nimittäin kakkupohjassaan minimaalisin, kun sinun vanhempasi ovat nyt lähteneet tähän karppaustouhuun. Mutta älä huoli, sinä saat puuroa ja perunaa ja leipää mutustellaksesi niinkuin aina ennenkin. Ja sitä ennen on vielä joulu, jolloin ei karpata. Sitten joulun jälkeen voidaan taas skarpata.

Eilen illalla, kun olit jo nukkumassa, isi kävi ottamassa meidän kotipihalla kuvia sataneesta lumesta. Laitan tähän muistoksi yhden tuolta sivupihalta otetun kuvan. Tässä kodissa sinä köpöttelet menemään joka päivä paremmin ja paremmin, vaikka sukkahousut vähän tuppaavatkin ruttaantumaan matkassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s