Serkkutyttö

Tuli otsikosta mieleen elävä muisto lapsuuden vuosilta. Lehtisaaren ostarilla oli Serkkutyttö-niminen ravintola, josta sai niiiiiiiin ison pitsan, ettei se mahtunut lautaselle. Ja sen täytyi olla ainakin maailman kahdeksas ihme.  Äidin kanssa sellainen syötiin ”puoliksi”. Se oli jotenkin juhlavaa. Ja sit pyöräiltiin kotiin. Heh.

No mutta siis. Serkkutyttö viittaa tietysti myös pieneen mieheni siskon saamaan pakettiin, joka toimitettiin haikarapalveluna, ystävänpäivänä, muutamassa tunnissa. Arvasin sukupuolen, mutta en olisi arvannut että syntyy melkein kaksi viikkoa myöhässä. Kävimme ihastelemassa tuota nuorimmaista Kättärillä, mutta sain merkitseviä kulmakarvaryppykatseita omalta vartijaltani jos menin liian lähelle. Tuo meidän tyttö ei salli sitä että äiti  koskee muihin lapsiin. Tai hän protestoi sitä äänekkäästi ainakin hetken, kunnes tyytyy kohtaloonsa. Onneksi isosisko suhtautui vauvaan lempeän ymmärtäväisesti.

Saatiin sunnuntaina tuo sama paketti meille syömään lammasta. Vaikka eihän se mitään syönyt, nukkui vain. Ja voi että oli tuo uusi elämä kevyt. Tuntui kuin käsivarsilla ei olisi ollut mitään (kun vihdoin sain puolisalaa tytön syliini). Olin ihan unohtanut miten pötkylöitä vauvat ovat. Sellaisia nukkuvia, liikkumattomia ja melko ilmeettömiä söpöjä nakkeja. Jalat kippuroituvat ja suu lupsuttaa heti kun vahingossa hipaisee lähellekään poskea. Tukka on nukkaa ja iho on sellainen huopakankainen. Unohtuu nopeasti nuo ajat. Niisk.

Eikä muuten tullu vauvakuume. On alkanut työnteko maistua. Ja on ihanaa tulla kotiin kun tillinkäinen istuu välipalapöydässä (tänään siis kotiuduin jo kolmelta) karjalanpiirakka huulessa ja kikattelukiljahtelee sisään pelmahtaneelle äidille. Se osaa muuten sanoa sen. Äiti. Mutta jos pyydän sanomaan, katsoo vaan ovelasti ja juoksee nauraen pois.

Mainokset

One thought on “Serkkutyttö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s